banner

Kак да се обличаме по време на бизнес срещи?

     Чували ли сте израза: «Обличай се за работата, която искаш да имаш, а не за тази, която имаш?» Успешното ни представяне в бизнес средите включва не само нашите професионални знания и умения, но също така и нашето облекло, аксесоари, дори и кола. Всички тези неща дават информация за това какви хора сме и влияят на мнението, което бизнес партньорите си създават за нас.

Тест: Какви сме според асиметрията на мозъка?

       Тестът по-долу за определяне типа личност е основан върху функционалната асимет-рия на главния мозък и се смята за един от най-ефективните.

          Както знаем функциите на лявото и дясното полукълбо на мозъка са раз¬лични. Лявото полукълбо отговаря за четене, смятане, реч. То позволява на човека да анализира предметите и яв¬ленията, да ги разчленява на елементи и да съставя логически вериги. Дясно

Как да планираме времето си?

Как да планираме времето си?

      Често чуваме някой да казва ¨Имам толкова много задачи да свърша и времето никога не ми стига, пак трябва да остана след работа.¨ Защо се случват тези неща? Как да се научим да управляваме времето и възможно ли е това въобще?

      Времето е единственото нещо, което не може да се върне, то тече и, което сме успели да свършим, това е. Времето е пари и това е голяма истина. Колкото по-ефективно го използваме, толкова повече печелим и обратното. Как обаче да

Усмивката и обслужването на клиентите.

      Днес влязох в една сладкарница. Беше много луксозна, оборудвана по най-добрите стандарти. Времето беше час пик, но сладкарницата беше празна. Когато исках да си поръчам един хубав австрийски пай, жената на бара със сърдито изражение на лицето ми каза да седна, защото „тук има сервитьор, за да ви обслужва“. Бях за първи път там и не знаех, че не е на самообслужване, но начинът по който ми го каза тази жена беше направо ужасен, още настръхвам от погледа и, докато си спомням за това. Защо ви го разказвам това? 

Как цветовете влияят на ефективността на работата ни

Как цветовете влияят на ефективността на работата ни

      Един от важните нструменти за повишаване на ефективността на работното място е цветовото оформяне на интериора. Това какво виждме пред нас, какви аксесоари имаме, как е оформен офиса, какъв е цвеът на стените, изиграва важна роля за нашата продуктивност, докато сме на работа.Ето и някои интересни факти за влиянието на цветовете на ефективността на работата.      Отдавна се знае, че различните цветове по различен начин влияят на нашето настроение и други психични и физиологични процеси. На работоспособността ни всеки цвят влияе по различен начин, като стимулира трудовата ни дейност. След едно изследване, направено сред топ мениджъри, е съствен черен списък на цветовете, които дразнят служителите и им пречат да работят:

Защо да тренираме нашия мозък на работното място?

      Всички сме чували, че мозъкът ни работи само няколко процента. Някои казват до 2-3%, други – до 10 %. Неотдавни проучвания показват, че човек използва всеки ден всички части на мозъка си в различна степен. Дори за изпълнение на една проста  задача се активизират практически всички части на мозъка. Разбира се още сме далеко от това да използваме целия си капацитет, но въпреки това можем много да подобрим в това отношение.

Жената-лидер: Коя е тя?

Жената-лидер: Коя е тя?

         Според едно проучване на Английската компания Аурора и консалтингова фирма в Ню Джърси жените значително се различават от мъжете, когато става на въпрос за заемане на лидерски постове и то в по-добро отношение. Жените-лидери са много по-сконни към асертивно поведение, те могат по-добре да убеждават, по-силно усещат потребността да достигат поставените цели и имат повече готовност да поемат риск.

Какво представляват истинските преговори?

        Някои смятат, че да преговаряш означава да изброиш исканията си, да накараш другата страна да се съгласи с теб и да ги приеме, да сключиш договора и да се прибереш вкъщи по-рано. Не е така! Ако това ви се случи, значи сте направили лоша сделка. Качествените преговори изискват повече време, ако искаме дългосрочно сътрудничество с отсрещната страна. Доброто преговаряне никога не бива да става с едностранна комуникация. То предполага да достигнете до отсрещната страна, да се харесате взаимно и да създадете искрен интерес между вас.

 Ако искате да получавате повече съвети за това, как да водите успешно преговори и да сте страхотен лидер, подпишете се по-долу